Gewoon Anti-Kreuk Gewoon Anti-kreuk Gewoon Anti-kreuk Wolwas Alleen snelle handwas Niet wassen ook niet bleken
De getallen in de tobben geven de hoogst toelaatbare wastemperaturen aan; deze niet overschrijden. Tot de gewone wasprogramma's behoren ook E-, spaar- en halve wasjesprogramma's. 

Anti-kreukprogramma's: voor artikelen die synthetischevezels bevatten en/of kreukherstellend zijn gemaakt; machine beladen met de helft van het maximale gewicht. 

Handwas lauw of koud.

Wolwas in de machine; alleen volgens programma's die zijn goedgekeurd door het Internationale Wol Secretariaat ( IWS). Belading: één derde tot één vierde van het maximale gewicht. Temperatuur eventueel to 40 graden.

Koud bleken met bleekwater of geconcentreerd bleekmiddel mogelijk. Niet mogelijk
 
Heet Strijken Warm strijken   Lauw Strijken Niet Strijken
De punten verwijzen naar de regelknop van de strijkijzer.
Gewone reiniging
Speciale Reiniging
Niet chemisch reinigen
Artikelen met P of F in de cirkel kunnen meestal niet worden ontvlekt met tetra of tri. De letters zijn vooral bestemd voor de chemisch reiniger. Zij geven het te gebruiken oplosmiddel aan. Reiniging met F is nauwelijks mogelijk. De streep onder de cirkel betekent: lichte belading, hoge vlotverhouding, weinig mechanishe beweging, korte reinigings- spoel- en centrifugeertijden; en vooral: geen water toevoegen.
Normale textiel Hittegevoelige textiel Niet drogen in droogtrommel
Het etiket geeft een aanbeveling voor de juiste behandeling van het artikel waarop het is aangebracht. Het mag niet worden verward met een garantie hoe de textiel zich in het gebruik zal gedragen.